Ora se schimba in ultimul weekend din martie, in noaptea de sambata spre duminica, 26 martie: Ceasurile se dau cu 1 ora inainte si trecem la ora de vara. Ora 03:00 devine ora 04:00.

Schimbarea orei, de doua ori pe an, adica trecerea de la ora de iarna la ora de vara, si invers, cu scopul de a beneficia de cat mai multa lumina naturala in lunile de pe perioada verii, schimbarea orei facandu-se in preajma echinoctiilor de primavara si de toamna, cand ziua e mai mare decat noaprea, respectiv cand durata noptii e mai mare decat durata zilei.

 Cand se schimba ora, majoritatea programelor care tin de o ora exacta sunt afectate, asfel ca e bine sa nu fiti luati prin surpindere, in momentele respective, acesta fiind si rationamentul pentru care ora se schimba intr-o zi de Duminica, atunci cand majoritatea institutiilor sunt inchise, iar persoana are la dispozitie o zi intreaga pentru a sesiza si a se adapta la schimbarea orei.

 Schimbarea orei se face cu o unitate orara, (60 de minute) astfel ca ora exacta ramane aceeasi, cu privire la minute si secunde.

 Sursa: oraexacta.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here