Comisia SRI a solicitat Serviciului Roman de Informatii, dar si altor institutii, date privind SII Analytics, dupa ce cinci organizatii ale societatii civile au cerut, in luna ianuarie, investigarea atribuirii proiectului SII Analytics al Serviciului Roman de Informatii.


„Este in verificare, am cerut relatii de la SRI si de la alte institutii. Astept raspunsurile, nu pot sa le decid eu ca nu sunt organ de specialitate pe subiectul asta. Acolo ridicau aspecte legate de legalitatea atribuirii contractului, de calificarea SRI pe acest subiect, nu le puteam clarifica eu. Am cerut relatii de la SRI si de la alte institutii. Cand o sa am un raspuns o sa anunt”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Tutuianu, seful Comisiai SRI, solicitat sa precizeze ce s-a intamplat cu adresa a cinci organizatii ale societatii civile, transmisa in luna ianuarie.


Sesizarea, initiata de catre Societatea Academica din Romania si semnata de Apador CH, Asociatia pentru tehnologie si internet, Active Watch, Centrul de resurse juridice si Militia spirituala, vizeaza investigarea proiectului SII Analytics al Serviciului Roman de Informatii (SRI).


Organizatiile semnatare arata ca faptele, asupra carora parlamentarii sunt sesizati, duc la „un precedent periculos pentru democratia noastra, contravine dreptului european si bunei gestionari a fondurilor europene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here