Ilinca și Alex Florea au obținut 224 de puncte la votul telespectatorilor, al cincilea mare punctaj acordat prin televot. Cele mai mari punctaje acordate de juriile naționale au venit din Republica Moldova, Muntenegru și Irlanda. StirileTVR.ro vă oferă cele mai importante momente ale marii finale. Portugalia a câștigat cu o piesă atipică pentru această competiție, după cum a recunoscut și interpretul Salvador Sobral. În discursul său a lansat un apel pentru salvarea muzicii de calitate.

La votul telespectatorilor am primit 224 de puncte.

Votul juriilor naționale: Am primit 3 puncte de la Azerbaidjan, 3 puncte din Letonia, 10 puncte din Muntenegru, 3 puncte din Albania, 5 puncte din Malta, 4 puncte din Macedonia, 6 puncte din Grecia, 12 puncte din Republica Moldova, 3 puncte din Bulgaria, 1 punct din Olanda, 8 puncte din Irlanda.

România a acordat 8 puncte Moldovei, 10 puncte Bulgariei și 12 puncte Olandei.

Cele mai bune performanţe ale României la concursul Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Franța a primit 90 de puncte de la votul telespectatorilor, Croația 103 puncte, 126 puncte au mers către Suedia, 152 de puncte către Ungaria, 208 puncte Italia, 224 puncte România, 255 puncte Belgia, 264 puncte Moldova, 337 puncte Bulgaria.

Cel mai mare punctaj din partea publicului l-a primit Portugalia – 376 de puncte. Salvador Sobral se afla deja pe prima poziție după votul juriilor naționale.


Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei, câștigătorul Eurovision 2017: „Trăim într-o lume în care muzica este ca la fast food – este muzică de unică folosință.

Am câștigat pentru că eu cânt alt fel de muzică.

Să aducem înapoi muzică de calitate!„.

 

Interpretările pe scena Eurovision 2017:

 

 

 

 

 

„Dedic prestaţia noastră din Marea Finală publicului minunat, care ne-a susţinut de-a lungul concursului”, a declarat Ilinca Băcilă înaintea marii finale.

„Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă, de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs”, a mărturisit și Alex Florea.

România a avut o cotă bună la casele de pariuri, unde melodia „Yodel It!” s-a aflat pe a șaptea pozitie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here