Polițiștii au făcut miercuri nu mai puțin de 22 de percheziții în Prahova. Anchetatorii au descins la firme și persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Mai multe persoane sunt suspectate că ar fi falsificat contracte pentru a obține ilegal indemnizații de creștere a copilului.

Polițiștii efectuează 22 de percheziții în București și în județul Prahova la sediile unor firme și în locuințele mai multor persoane suspectate de tentativă de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi falsificat, în perioada 2016 – 2017, contracte privind drepturi de autor pentru a obține ilegal indemnizația de creștere a copilului.

 

Percheziții în Prahova. Cum erau racolate gravide pentru a obține ilegal indemnizația pentru creșterea copilului

Polițiștii susțin că suspecții au racolat nouă gravide. Femeile sunt semianalfabete, locuiesc în cartiere mărginașe și provin din familii sărace. Firmele le angajau fictiv la diverse bloguri și site-uri fictive. Pe contracte figurau sume cuprinse între 1.000 și 85.000 de lei.

Dacă suspecții ar fi reușit să-i inducă în eroare pe funcționarii publici, bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu peste 600.000 de lei.

Un număr de 19 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here