Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex, au cântat piesa „Yodel It!“ în finala Eurovision 2017, iar prestaţia le-a fost răsplătită cu ropote de aplauze. Tinerii speră la o clasare cât mai bună, iar pentru acest lucru au nevoie de voturile fanilor din toate cele 42 de ţări înscrise anul acesta în competiţie. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla cine este câştigătorul Eurovision 2017, dar şi pentru a viziona cele mai importante momente ale serii.

Unde puteţi vedea finala Eurovision 2017 şi cum puteţi vota 

 

Finala Eurovision 2017 e transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, dar şi priv Live Stream pe contul de YouTube al Eurovision Song Contest.  

 

 

Reprezentanţii României, Ilinca Băcilă (18 ani) şi Alex Florea (25 de ani), au interpretat piesa „Yodel It!“ în a doua jumătate a finalei Eurovision 2017. Cei doi au avut o energie bună, s-au bucurat de moment şi au fost răsplătiţi cu aplauze şi urale. 

Publicul din toate cele 42 de ţări înscrise la cea de-a 62-a ediţie Eurovision, cu excepţia României, poate vota pentru reprezentanţii noştri de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Clasamentul final Eurovision 2017 va fi stabilit pe baza punctajelor cumulate –  acordate de juriu şi de telespectatorii din fiecare ţară, fiecare contând în proporţie de 50%. Punctele acordate fiecărui finalist vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision.

Finala Eurovision 2017 a fost deschisă de reprezentantul Israelului, IMRI, cu piesa „I Feel Alive“. 

POLONIA: KASIA MOŚ – „FLASHLIGHT“

 

Belarus: Naviband – „Story of My Life“

 

Austria: Isaiah – „Dont Come Easy“

ARMENIA: ARTSVIK – „FLY WITH ME“

 

Olanda: Og3ne – „Lights and Shadows“

    

 

Moldova: Sunstroke Project – „Hey Mamma“

Ungaria: Joci Pápai – „Origo“

ITALIA: FRANCESCO GABBANI – „OCCIDENTALI’S KARMA“

 

Danemarca: Anja – „Where I Am“

 

   

Portugalia: Salvador Sobral – „Amar Pelos Dois“

 

 

Azerbaijan: DiHaj – „Skeletons“

 

Croaţia: Jacques Houdek – „My Friend“

Australia: Isaiah – „Don’t Come Easy“

Grecia: Demy – „This Is Love“

Spania: Manel Navarro – „Do It For Your Love“

 

Norvegia: Jowst – „Grab The Moment“

 

  

Marea Britanie: Lucie Jones – „Never Give Up On You“

 

 

Cipru: Hovig – „Gravity“

    

 

Germania: Levina – „Perfect Life“

    

 

 

 

ULTIMELE DECLARAŢII ÎNAINTE DE FINALA EUROVISION 2017

Înainte de a urca pentru ultima dată pe scena Eurovision 2017, Ilinca Băcilă şi Alex Florea au oferit câteva declaraţii, promiţând că vor face tot ce este posibil pentru ca momentul României să iasă perfect.

„Voi da totul pe scenă, pentru ca România să strălucească la Eurovision. Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs“, a mărturisit Alex Florea, în vârstă de 25 de ani.

„Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor. Dedic prestaţia noastră din finala Eurovision 2017 publicului minunat care ne-a susţinut de-a lungul concursului“, a declarat şi Ilinca Băcilă, în vârstă de 18 ani.

În finala Eurovision 2017 vor evolua reprezentanţi din 26 de ţări: cele cinci mari state finanţatoare ale concursului (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie), ţara-gazdă Ucraina şi 20 de acte calificate în urma celor două semifinale.

Primele ţări calificate în finala Eurovision 2017 sunt Moldova, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Cipru, Grecia, Polonia, Portugalia şi Suedia. Piesele le puteţi asculta aiciDupă a doua semifinală s-au calificat Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, România, Norvegia, Olanda şi Austria. Puteţi asculta piesele aici

Principalul favorit al caselor de pariuri este reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois“, care a reuşit să-l devanseze pe principalul favorit de până acum, italianul Francesco Gabbani, care mizează pe melodia „Occidentalis Karma“. Totuşi lupta rămâne foarte strânsă între cei doi. 

Reprezentanţii României, Ilinca Băcilă (18 ani) şi Alex Florea (25 de ani), cu piesa „Yodel It!“, sunt pe poziţia a şasea la casele de pariuri, în timp ce reprezentanţii Moldovei, SunStroke Project, cu piesa „Hey, Mamma!“, au reuşit să urce în clasamentul pariorilor, fiind pe locul 9.

Finala Eurovision 2017 va fi deschisă de cântăreţul din Israel şi se va încheia cu prestaţia artistei din Franţa. Ilinca şi Alex vor intra în finala Eurovision 2017 de pe poziţia 20, în a doua jumătate a tabloului, o poziţie favorabilă în ceea ce priveşte televotingul, deoarece prestaţia lor va rămâne proaspătă în mintea telespectatorilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here