Familia bărbatului a cărei imagine pe patul de spital ar apărea pe pachetele de ţigări fără acordul său va da în judecată, la finalul lunii mai, Comisia Europeană şi Parlamentul European, la Curtea de Justiţie a UE, a declarat avocatul Adrian Cuculis. Daunele cerute sunt de un milion de euro.

”Procesul nu se va desfăşura în România, ci la Luxemburg, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Tehnic vorbind, trebuie să chemăm în judecată Parlamentul European şi Comisia Europeană, pentru că cele două au emis directiva respectivă ce a dus la implementarea în România a legii ce aduce aceste noutăţi pe pachetele de ţigări, Directiva 40, iar pozele respective se regăsesc în această directivă, 40”, a declarat avocatul familiei, Adrian Cuculis.
El a precizat că Tratatul de funcţionare al UE, prin comparaţie cu Curtea de Justiţie a UE, spune foarte clar că dacă un cetăţean membru este afectat de un act cu putere de lege, directivă, emis de Comisia Europeană sau de Parlamentul European, atunci persoana fizică are posibilitatea fie să anuleze actul respectiv, fie modificarea parţială a actului.
Avocatul a menţionat că a primit de la Comisia Europeană un prezumtiv acord, dar că toate datele şi restul fotografiilor sunt acoperite de o bandă neagră. El a mai precizat că apelat la un expert criminalist pentru efectuarea unei expertize, iar concluziile sunt că persoana din fotografie este, cel mai probabil, tatăl lui Adrian Iordăchescu.

Adrian Iordăchescu a admis că este posibil ca tatăl său să-şi fi dat acordul, dar că şansele sunt mici.
”Da, se poate. Dar, nu minţim, nu ascundem nimic, nu am ştiut niciodată despre acest lucru. Nu am luat vorbă, chiar dacă noi am fost în vacanţă, am fost cu el mai ceva ca un tată, ci o relaţie fiu-prieten şi putea vorbi orice cu noi, cu mine”, a spus Adrian Iordăchescu, precizând că îşi doreşte să afle adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here