In perioada urmatoare se va organiza concurs pentru postul de manager la una dintre cele mai cunoscute unitati medicale din Iasi • Timp de un sfert de secol, unitatea a fost condusa de un singur medic  

 


Se fac cartile pentru postul de sef la una dintre cele mai cunoscute si cautate unitati medicale din Iasi. Nu exista iesean care sa nu fi apelat macar o data acest serviciu medical. Dupa 25 de ani, Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi ar putea fi condus de o femeie. In perioada urmatoare postul de manager va fi scos la concurs. Medicul care a condus un sfert de secol, din 1992, Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi va implini 65 de ani, varsta de pensionare si va fi nevoit sa se retraga de la conducerea unitatii medicale. Medicul Florin Agapi nu s-a decis inca, daca va ramane, in continuare, in cadrul SAJ Iasi. 

„Legea imi permite sa desfasor activitate medicala si dupa varsta de 65 ani. Nu m-am hotarat ce voi face dupa ce nu voi mai fi manager. Voi lua atunci o decizie”, a declarat dr. Florin Agapi, managerul Serviciului de Ambulanta al Judetului Iasi. 


Postul de manager va fi scos la concurs de Ministerul Sanatatii care va organiza si examenul. SAJ Iasi este in subordinea ministerului respectiv. Mai multi medici din cadrul Ambulantei Iasi intentioneaza sa se inscrie la concurs. Este posibil sa fie candidati si din afara institutiei medicale. Una dintre conditiile obligatorii de inscriere este detinerea certificatului de absolvent al Scolii de Management Sanitar din cadrul Ministerului Sanatatii. Angajatii de la Serviciul de Ambulanta Iasi stiu deja care sunt favoritii pentru postul de manager si persoana cu cele mai mari sanse de a ajunge sa conduca unul dintre cele mai importante servicii medicale din judet.

Este vorba despre medicul Radu Calistru, director medical, dr. Alina Iordache, dr. Marlena Crihan. Dr. Calistru se apropie de varsta 61 ani si s-ar putea sa nu isi doreasca atat de mult acest post. Conform informatiilor, cele mai mari sanse le are dr. Marlena Crihan care a mai incercat si in 2011 sa fie manager, dar, la un moment dat, s-a retras din cursa. 
 


Doctorita Marlena Crihan este medic la SAJ de aproximativ 15 ani. Aceasta a devenit cunoscuta dupa ce s-a casatorit cu Octav Crihan, care detine sute de contracte in spitalele din Iasi. De mai bine de 15 ani, Octav Crihan „papa” bani din sistemul medical. Acesta vinde orice spitalelor din Iasi, de la consumabile, materiale sanitare, mobilier pana la aparatura medicala.

Firma familiei, societatea comerciala Navo Theo SRL din Iasi, are un singur angajat, sotul doctoritei de la Ambulanta. Surse din cadrul PNL Iasi au precizat ca medicul Marlena Crihan este membra a acestui partid. La un astfel de concurs trebuie luat in seama si apartenenta politica a candidantului, poate cel mai important atu in obtinerea unui post de conducere in sistemul medical public sau o alta institutie bugetara. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here